Català / Español  ·  TEL. 93 333 99 72 · EMAIL info@santramonnonat.org
Català / Español  · 

Notícies

EXOS SRN: 1r SIMPOSI D'EXOPLANETÒLEGS SANT RAMON

10-03-2021

A finals d'aquest 2n trimestre l'alumnat de 3r d'ESO i 4t ESO A ha estat desenvolupant un Projecte científic a l'escola titulat EXOS-SRN

Al llarg de cinc setmanes han  treballat com a equips de científics/es amb l'objectiu d'estudiar algunes dades "estranyes” que han arribat de l'espai. Sembla ser que algunes d'aquestes dades indicarien que podrien existir, allà a fora, diversos planetes més enllà del Sistema Solar. I que, possiblement, en algun d'ells hi sigui possible la vida!

Hem après diverses tècniques d'anàlisi i detecció d'exoplanetes, conceptes sobre l'espai, els planetes, les òrbites i com els planetes aconsegueixen no "quedar atrapats” per la gravetat de la seva estrella i desaparèixer. Hem reflexionat sobre el concepte de vida i sobre què hauriem de fer en un primer contacte amb una altra civilització. També hem utilitzat simuladors, hem realitzat càlculs i hem estudiat la composició i classificació dels diversos exoplanetes detectats per tal de deduir si hi podria allotjar vida…

Per descomptat que a més, tot aquest treball de recerca no hauria estat possible sense un bon treball en equip: Ha estat necessari col·laborar, escoltar l'opinió dels altres, organitzar-se i imaginar plegats per acabar descobrint un nou món ple de possibilitats.

 

Ara ha arribat el moment de presentar el resultat de la recerca. Ha arribat el moment de que cada grup de científics presenti la seva troballa i tot el que han pogut descobrir-hi al voltant.

 

Dijous 11 de març de 15.30 a 17.15 celebrarem el 1r SIMPOSI D'EXOPLANETÒLEGS SANT RAMON NONAT.

 

Una trobada emesa en directe a través del nostre canal de youtube i a la que convidem a tota la comunitat educativa.

A més, comptem amb dos convidats d'excepció que obriran el simposi: Paula Muñoz i Fernando Martínez, exalumnes de l'escola i actualment acabant els seus estudis de Física i Matemàtiques a la universitat de Strathclyde (Glasgow).

Ens parlaran sobre la seva experiència a la universitat anglesa, sobre recerca científica i sobre els seus projectes de recerca de final de grau: "Lasers for ultrafast brain-inspired computing" i "The impact of geometry on the Casimir-Polder force"

Voleu acompanyar-nos virtualment al 1r simposi científic de l'escola i descobrir amb nosaltres algun dels misteris que amaga l'univers?


Xarxes socials: